Lana Del Rey


Едно име привлече вниманието ми наскоро - Lana Del Rey. Богатият татко на Лизи Грант й уредил дебютен албум и ето така се появи новата поп-икона на Америка - Lana Del Rey. Мен тя ме впечатли с това, че е различна. „Born To die” се оказа доста хубава песен с много оригинален клип. Честно казано, в началото бях доста предубедена по отношение на тази девойка, особено когато видях Бритни Спиърс сред имената, които я вдъхновяват. Но останах приятно изненадана от дебютната й песен "Born to die". 
Lana Del Rey определено има дълбок глас, който обаче не използва напълно по предназначение. Има идеи и май има и хляб. Това, което най-много ми хареса е, че липсва всякаква порнография, която напоследък като че е задължителна, за да те излъчат по MTV. Тя е по-скоро hipster – има hippie излъчване и доста ретро визия. Клиповете й създават настроение, пренасят ни в миналото, в едно време, в което ми се иска да съм била млада.... До някаква степен ми напомня на ранната Стиви Никс, когато тепърва прохожда с FleetWood Mac. А както много хора знаят, Стиви Никс я обожавам от цялата си душа!
Но след като чуеш 5-6 песни, установяваш, че хипарското излъчване и сочните устни са единствените прилики между двете. Като за устните трябва да направим едно малко уточнение – тези на Стиви са истински.
Талантлива е, спор няма. Както вече отбелязах, има идеи, но най-вероятно няма кой знае какво бъдеще. На този етап песните й са малко еднообразни и ис изключение на "Born to die" и "Video games", които са си masterpiece, останалите парчета в албума до голяма степен копират и напомнят двете хитови заглавия. И ето, че остава само онзи hippie облик, който колкото и привлекателен и пленителен да е, е крайно недостатъчен, за да направи някого звезда за достатъчно дълго време.
Lana Del Rey сякаш е излязла от друго десетилетие, но това не променя много факта, че почти й липсва сченично присъствие. А що се отнася до сравнението ми със Стиви Никс, Ланачка има още доста да учи докато достигне магнетичното сченично присъствие на Стиви. Онази хипарка, която в средата на 70те години на миналия век изпя "Dreams", запази излъчването си през цялата си кариера. Нещо, което ще се радвам да видя и Lana Del Rey да направи, но, ако трябва да сме честни, се страхувам, че няма да се случи. За момента ми се струва, че композициите й са прекалено еднообразни, а живите й изпълнения - твърде студените и сухи; от тях просто лъха нежелание и неумение да пее на сцена. Колкото и да ми харесва в момента, всичкото това няма особено бъдеще и съвсем скоро като че ще се изтърка. Ако не издаде нещо различно, запомнящо се, или поне не вкара малко ентусиазъм в пеенето си, се съмнявам да има честта да издаде още един албум (Това, разбира се зависи и от това колко пари е готов да инвестира таткото в музикалната кариера на щерка си).
Но въпреки всичко, „Born to die” си остава много добро парче с много смисъл и адския якия клип! Да се надяваме, че няма да й е единственото! J

 (4/03/2012)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Lana Del Rey"

Публикуване на коментар

Penny Lane. Предоставено от Blogger.